Primary Navigation

Derfor skal du kombinere mode med Fairtrade

Du har sikkert hørt om Fairtrade i mange sammenhænge, men hvad betyder ordet? Hvor finder du det henne? Og er det noget, som du i højere grad skal vælge? Fairtrade kan kort beskrives som en garanti for, at et produkt er et bæredygtigt valg. Det gælder, når det handler om varer fra jordens fattigste lande, hvor arbejdere og bønder ikke har de samme, gode arbejdsvilkår som i dagens Danmark. Vælger du et Fairtradeprodukt, vælger du også at støtte disse hårdtarbejdende personer, der fortjener en bedre hverdag på arbejdspladsen og en bedre løn – og hvem vil ikke gerne gøre en forskel ved at hjælpe disse stakkels mennesker?

Fairtrade handler om mere end mennesker. Det handler om en sundere verden. Med et Fairtradeprodukt i indkøbsnettet, støtter du også miljøet i produktionen i disse fattige lande. Du gør altså en stor forskel, selvom der stadig er lang vej endnu til en sundere klode. Men med små skridt kommer vi nærmere målet.

Der er mange forskellige varer, som kan være Fairtrade. Du finder det som en mærkning på/ved varer, der lever op til bestemte krav om sundhed, arbejdsvilkår og løn. Udvalget er bredt og findes eksempelvis på madvarer, guld og bomuld – ting, du bruger i din hverdag. Fairtrade er med andre ord noget, du i højere grad bør vælge, når du handler. Det målrettede valg hjælper os nemlig med en sundere fremtid.

Et bæredygtigt modevalg

Når mode og fairtrade kombineres, er det et supergodt produkt. Det gør nemlig, at du kan gå stilsikkert klædt med god samvittighed, mens du er med til at passe bedre på kloden. Et mærke, der forfører os med en fusion af begge dele, er ET-TU. Brandet, producerer de flotteste sweatre, halstørklæder og huer i fineste kvalitet, så du kan forkæle dig selv med et eksklusivt produkt, mens du gør en forskel. Og hvem vil ikke det?