Primary Navigation

Skal din garage have en makeover?

Vidste du, at en håndfuld af nutidens mest magtfulde firmaer startede op i garagen? Steve Jobs byggede sin første computer i en garage i 1975 og solgte herefter 50 computere til en lokal forhandler. Flere årtier efter fik jobs sit store gennembrud.

Selvom du måske ikke har lige så store ambitioner med dit garagerum, kan det godt være, at du ønsker at holde den i sin bedste stand!

 

Hvad trænger til renovering?

 

Når du går i gang med at renovere din garage, er det en god idé at tænke over, hvad der trænger til at blive skiftet ud. Det er fx ikke sikkert, at alt behøves renovering.

Kig fx på væggene. Er de i god stand? Er det huller i fugen, er der evt. murbier? Hvis din fuge er skadet, kan det betyde, at der kommer fugt i fugen. Dette kan på længere sigt betyde alvorlige fugtskader. Det er derfor essentielt, at du er opmærksom på, hvilken tilstand dine vægge er i. Det er også en god idé at kigge efter skader udefra. Hvis du fx har et tilstoppet nedløbsrør, så kan vandet samle sig, løbe over kanten og ned af dit murværk, hvilket skader det.

 

Nyt gulv?

 

Man opbevarer som regel tunge genstande i en garage. Derfor er det også en god idé at have et gulv, der er tilpasset dette behov.

Du kan fx overveje epoxy gulve, som egner sig særligt godt til dette. Derudover er de nemme at rengøre, hvilket er en stor fordel i et rum, hvor man ikke gider bruge meget tid på rengøring. Garagen er desuden et rum, som ofte bliver beskidt. Det er derfor rart at have et gulv derude, som kan rengøres hurtigt og effektivt!

Hvis du nu skal have nyt gulv, så kan du jo overveje, om du skal sprænge det gamle? Det lyder måske farligt eller ekstremt, men sprængning er faktisk en yderst effektiv og sikker måde at fjerne gammelt gulv på. Det er især smart, hvis man har med et meget robust gulv at gøre, som er hårdt eller tidskrævende at hakke op med andre metoder. Det er oftest sådanne gulve, man finder i en garage, så her kunne sprængning vise sig at være ekstra hensigtsmæssigt!

… Og så er det desuden lidt fedt at få lov til at springe lidt i luften …