Primary Navigation

Inspiration til at pynte hjemmet op

Julen står for døren, hvilket betyder, at rundt omkring i de fleste danske hjem pyntes op med julepynt. Stemningen spreder sig, dagene op til juleaften bliver mere hyggelige, og du kommer i julestemning. Julen byder på duften af gran, julemusik, bagning og samvær med dem, du holder af.

Pynt juletræet

Jule træet med sin pynt, venter på vi får begyndt” denne del fra en af de klassiske julesange, kender de fleste mennesker. Julen betyder, at du skal ud og finde et flot juletræ, som du kan pynte; hænge flotte julekugler og sætte en julestjerne på toppen. Juletræet kan du sætte inde i stuen, eller hvor du vil få mest glæde af at have det stående. Sommetider, hvis der er børn i huset, er det dem, som får lov til at sætte julestjernen på toppen. Som du nok vil sige: ”Det er ikke et rigtigt juletræ uden julepynt”. Du kan derfor købe billigt julepynt, hvis du ikke vil ud og investere mange penge i julepynten.

Spred julestemningen i huset

For at julen for alvor kan få sin indtræden i dit hjem, kan du finde fine juledekorationer og julepynt frem. Hæng lyskæder op udenfor, som kan være tændt om aftenen. Lyset fra lyskæderne rundt om din busk, vil både de forbipasserende og du få glæde af. Du kan bruge naturmaterialer som f.eks. grankogler til pynt. Udover dette kan du tænde dit kalenderlys for at få nedtælling på til d.24, hvor juleaften og alt spændingen finder sted.

Hvis du giver din kæreste eller børn adventsgaver, kan du eventuelt lægge dem frem, eller hænge julesokker frem. På den måde kan børnene vente i spænding med at se, hvad der gemmer sig bag indpakningen.

Hvis du vælger at bage, så kan du sprede julestemningen til naboerne med hjemmebag. Det er altid godt med lidt småkager til den søde tand – det er en sikker vinder.