Primary Navigation

Hvordan virker en luft til vand varmepumpe?

Kunne du tænke dig at få en idé hvordan en luft til vand varmepumpe virker? Så kan du herunder læse hvordan en Panasonic All in One virker og hvilke fordele der er, ved at vælge sådan et luft til vand varmeanlæg. Overordnet set omdanner varmepumpen luftens energi til at give varme til dit hus. En luft til vand varmepumpe er en primær opvarmningskilde som er et bedre økonomisk og mere miljøvenligt alternativ til bl.a. opvarmning med olie, naturgas og el. Det er muligt at reducere varmeudgifterne op mod 50 %, ved at udskifte fra en af de ovenstående opvarmningskilder til luft til vand varmepumpe. Pumpen er særlig fordelagtig for økonomien, når der er gulvvarme installeret. Det skyldes at vandet der opvarmes med varmepumpen har en lav temperatur. Så når du har gulvvarme under et trægulv, må temperaturen på det vand som opvarmer helst ikke være over 30 grader, for at tage mest mulig hensyn til gulvet.

Et luft til vand anlæg består af to enheder, en indendørs enhed og en udendørs enhed. Anlægget er en komplet løsning, som både giver dig varme til hjemmet og varmt vand. Indendørs enheden ligner lidt et almindeligt køleskab, som vi kender dem fra de fleste danskeres hjem, og ofte er de placeret i bryggers eller lign.

I bund og grund fungere varmepumpen som et omvendt køleskab. En ventilator i udedelen suger luften ind i en varmeveksler som indeholder kølemiddel. Her får varmen fra luften kølemidlet til at fordampe, og dampen føres herefter ind i en kompressor. Her bliver temperaturen yderligere hævet, og varmen bliver overført til vandet i en varmvandsbeholder, som er integreret i indendørs enheden.

Selvom temperaturen falder til under frysepunktet, kan anlægget stadig levere varme både til opvarmning af huset, hvad enten der er gulvvarme eller radiatorer men også til varmt vand. Hvis det skulle ske at temperaturen skulle falde så drastisk, at temperaturen når under minus 20 grader, sidder der en el patron, som vil tage over, således at du altid er garanteret varme uanset udendørs temperaturen. At investere i en luft til vand varmepumpe, kan være en stor investering for mange, men ofte er pengene tjent hjem efter relativt få år, da besparelserne på varmeregningen er store.

Du kan samtidig have samvittigheden i orden i forhold til at være klimavenlig og tænke på miljøet. Den nyeste luft til vand All in One J Generation er energiklassificeret til A+++ og påfyldt med det nye R32 kølemiddel, som er langt mere miljøvenligt end det tidligere brugte R410A. Det nye R32 har ingen påvirkning på ozonlageret og er meget mere genanvendelig. Derudover er det op mod 10 procent mere energieffektivt, end det tidligere brugte.

En af de større fordele er også at den nærmest ikke kræver din opmærksomhed. Der er næsten ikke anden vedligeholdelse end det årlige service eftersyn.

Hos Scanheat har vi 15 års erfaring indenfor varmepumper, og vi vil altid hjælpe dig med at finde den korrekte størrelse og model til lige netop dit hus. For at finde den helt rigtige størrelse til boligen, spilder en masse forskellige faktorer ind, bl.a. arealet, alderen, isoleringen og mange flere. Tag derfor kontakt eller se nærmere på vores hjemmeside her