Primary Navigation

Har du tjek på taget?

Har du nogensinde tænkt over, hvor vigtig taget er for hjemmet? Ofte er taget noget det første vi ser, når vi kigger på et hus. Det har stor betydning for vores samlede bedømmelse, og signalerer ofte om vi kan forvente at finde et velholdt hus eller ej. Men sandheden er dog, at taget spiller en meget mere betydelig rolle end blot den visuelle. Tager er et værn med det hårde klima, som hersker i Danmark. Her er der både sol, sne, hagl, regn, blæst etc. i løbet af året, og derfor er et modstandsdygtigt tag essentielt.

Tjek selv taget – eller kontakt en fagmand

Tjekker du løbende dit tag for slid og skader? Hvis ikke, så bør du se at komme i gang. Som du kunne læse lige før, er taget et vigtigt værn mod det barske klima. Særligt fordi vi lever i et land, hvor der ofte er koldt og fugtigt, er det vigtigt, taget holder tæt. Er det ikke tilfældet risikerer vi, at der trænger sig vand ind i boligen. Her kan vandet går i bygningens fundament og kræve dyre udskiftninger, ligesom det kan sprede sig og udvikle sig til den forhadte skimmelsvamp, der desværre kan gøre boligens beboere syge.

Du bør med andre ord mindst en gang årligt tilse dit tag. Gå derop og se efter, om der er slid eller ligefrem revner og huller, hvor vejret kan trænge ind. Undersøg også gerne fra loftet, om der er områder under taget, der virker fugtige.

Er du i tvivl om, hvad du skal se efter, så kontakt hellere en fagperson for at være på den sikre side. Har taget skader, skal du naturligvis have udført renovering af taget, og er der større skader, skal det måske ligefrem skiftes helt. En tagvirksomhed kan typisk rådgive dig, hvis sidstnævnte er tilfældet.

Bemærk desuden, at et velfungerende tag er vigtigt hvad end der er tale om private hjem eller virksomheder. En virksomhed vil ofte få en praktisk løsning med en moderne højprofil eller andet holdbart tag og facade, mens private hjem gør brug af klassiske materialer som fibercement, eternit, ståltag m.m.