Primary Navigation

Giv børnene de sikreste forudsætninger under kørslen

Har du både børn og bil, kan det godt være noget af en opgave at få det hele til at gå op i en højere enhed. Enhver forælder ønsker naturligvis at give sine børn de bedst mulige forudsætninger – og også de sikreste vilkår. Dette gælder ikke mindst under kørslen. Vil du have tips til at være komfortabel omkring dine børns sikkerhed, kan du læse nogle af rådene på området, der er beskrevet nedenfor.

Tips til sikker kørsel med børn i bilen

Du oplever måske af og til, at der godt kan være en del uro på bagsædet. Alt efter dine børns alder gælder det her om at lave konkrete aftaler med dem, samt at holde dem beskæftigede med noget, der kan hjælpe dem med at forholde sig i ro. Det kan for eksempel være, at de på længere køreture kan belønnes med et stykke slik, når de har opført sig pænt, eller at du på forhånd har sørget for, at de kan være fordybede. Brugbare eksempler kan eksempelvis være at tælle ting, for eksempel røde biler.

Et meget konkret eksempel er også at have den rette komfort for dit barn. Dette gælder både deres velvære under kørslen, men også hvis det uheldige skulle ske at I kom i en ulykke. Den rette autostol skal både være sikker og komfortabel for dit barn – og det er vigtigt at finde den rette, der passer til både barnets alder og størrelse. Ønsker du at være endnu mere på den sikre side, kan du for eksempel tjekke denne autostol test. På den måde er det nemlig lettere at danne sig et overblik over, hvilke autostole der scorer højt på både komfort for barnet og den bedst mulige sikkerhed. Det er altid vigtigt at prioritere disse ting højt, så intet går galt.