Primary Navigation

Find den bedste crosscykel

Hvis du er glad for at cykle, men ikke helt har fundet din rette hylde mellem de store mountainbikes og små racercykler, så kan det være, at crosscykling er noget for dig. Sporten er gennem de seneste par år blevet mere kendt i Europa, og i dag afholdes der flere forskellige mesterskaber og konkurrencer. Men selv hvis du ikke har planer om at pakke cykeltasken og tage af sted til turneringer, så er sporten stadig en rigtig god og alsidig motionsform, der garanteret vil give din kondition et nøk opad.

Hvad er crosscykling?

Kort forklaret, så er crosscykling en disciplin, hvor der både indgår kørsel på landevej og såkaldt off-road kørsel, der for eksempel kunne foregå i en skov. En crosscykel giver altså mulighed for at komme fremad, uanset om du kører på cykelstier eller grusveje, og hvis du både har brug for en cykel til arbejde og til fritidsbrug, så er crosscyklen altså et rigtig godt bud. Du kan læse mere om crosscykler her: https://velomio.com/dk/cykler/crosscykler.

Det skal du kigge efter i en god crosscykel

Du kan godt se crosscyklen som en slags mellemting mellem en mountainbike og en racercykel. Dækkene er ofte bredere og mere nubrede end hos racercyklerne, men de er heller ikke lige så store, som man tit ser dem på mountainbikes. Derudover kan det være en fordel at vælge en crosscykel med et såkaldt slangeløst dæk, fordi du på den måde slipper for irriterende punkteringer med en snappet slange. Du skal desuden også tænke over, om det ikke er bedre at vælge en model, der er ikke er den allerbilligste på markedet. Det kan fungere, hvis du kun skal bruge cyklen en gang imellem, men hvis du gerne vil have den til daglig brug, er det nok en fordel at gå lidt op i prisklasse, så du kan være sikker på, at den holder.