Primary Navigation

Det skal du vide om at være selvstændig

Har du en drøm om at være selvstændig? At have et arbejde, hvor du ikke er ansat af nogen, men hvor du selv styrer alting? Det er ikke noget for alle, men nogle mennesker har bare et ønske om at skabe sit eget. Dog skal du være opmærksom på, at der både er fordele og ulemper ved et selvstændigt liv.

At være selvstændig koster penge

Nærmest uanset hvad det er, du går og drømmer om at starte, vil det koste dig en masse penge. Hvor meget det vil koste, afhænger naturligvis af, hvad det er, du gerne vil starte. Men fælles for alle ting er, at det er nemt at overse, hvor meget der egentlig skal bruges penge på, når du vil stå for alt selv. Hvis du f.eks. vil starte en café, skal du have købt alt fra skilte til isterningemaskine. Hvis du vil starte et murerfirma, har du brug for alt fra lokaler til firmabiler. Hvis ikke det skal løbe helt af sporet undervejs, er det en rigtig god idé med nogle budgetter.

Sådan er det at være selvstændig

Når du lever som selvstændig, har du en kæmpe frihed, fordi du altid selv kan vælge, hvor og hvornår på dagen du gerne vil arbejde. Til gengæld er der også altid masser af arbejde at se til. Du har aldrig rigtig fri. Som selvstændig kan du aldrig være helt sikker på din økonomiske situation. Specielt ikke i starten. Du går ind i et projekt med alle dine kræfter og en hel masse penge, men du kan aldrig vide, om det faktisk bliver en succes. Derfor er det noget af en chance at tage. Til gengæld er det rigtig fedt, hvis det bliver en succes. Så kan det også være, at du ender med nogle gode tal på bundlinjen til sidst.